Adiljan Abdurihim: En Uforglemmelig Stemme for Uigurene

Det er med et tungt hjerte at Adiljan Abdurihim annonserer sitt valg om å ikke stille til gjenvalg som sekretær for Den norske Uighurkomiteen. Et valg som kommer etter år med dedikert tjeneste og lidenskapelig engasjement for uigurenes sak både i Øst-Turkestan og i Norge.

I en tid hvor uigurene lider under det kinesiske regimets undertrykkelse og overgrep, har Adiljan vært en sterk og urokkelig talsperson for deres rettigheter. Hans arbeid som sekretær har ikke bare vært et spørsmål om administrasjon, men snarere en kraftfull plattform for å fortelle verden om den tragiske virkeligheten som uigurene står overfor, inkludert det pågående folkemordet i Øst-Turkestan.

Gjennom årene har Adiljan ikke bare vært en dyktig organisator og administrator, men også en dyktig taler for Uighurkomiteen. Han har etablert en solid bro mellom ulike organisasjoner og har samlet støtte fra menneskerettighetsaktivister og organisasjoner over hele verden.

I sin kunngjøring uttrykker Adiljan takknemlighet for tilliten og støtten han har mottatt fra kolleger, støttespillere og det uiguriske samfunnet. Han erkjenner de små og store seirene som er oppnådd under hans ledelse, samtidig som han understreker det store ansvaret han har følt som sekretær i en så kritisk periode for uigurene.

Adiljans beslutning om å gi stafettpinnen videre til nye generasjoner reflekterer en dyp tillit til fremtiden og behovet for nye tilnærminger i kampen for uigurenes rettigheter. Han ser mot den nye generasjonen, oppvokst i Norge, med håp og tillit til deres evner til å løfte arbeidet til nye høyder.

I avslutningen av sin kunngjøring takker Adiljan for den utrettelige støtten fra kolleger og ønsker de som tar over hans rolle lykke til. Hans fravær vil bli følt dypt, men hans arv som en stemme for uigurene vil leve videre i arbeidet til Den norske Uighurkomiteen.