Alder: 18-40 : ياش چەكلىمىسى

Land: Norge : تۇرۇشلۇق ئورنى

Registrering er kun for dem som har gyldig bosettelse i Norge. Vi gir prioritering for de som har alder grense ovenfor.

نورۋېگىيەدە ياشاۋاتقان ۋە كۆرسىتىدىغان ياش چەكلىمىسىگە ئۇيغۇن كەلگەنلەر تىزىملىتالايدۇ

نورۋېگىيە سىرتىدىكىلەر تىزىملىتىشى ئۈچۈن دۈنيا ئۇيغۇر قۇرۇلتايغا تىزىملىتىشى زۆرۈر

Vi baklager men konferensen er full booket. Ingen plass! ئەپسۇسكى ئورۇن قالمىدى

Vi baklager men konferensen er full booket. Ingen plass! ئەپسۇسكى ئورۇن قالمىدى

Uyghur-kongressen (World Uyghur Congress) under medsponsorasjonen til Den norske Uighurkomitéen og Rafto-stiftelsen, og med støtte fra NED (National Endowment for Democracy), inviterer til et ungdomsopplæringsseminar som skal foregå i Oslo, fra 16. mars -18, 2017.

Opplæringen foregår av en konferanse og rundbordsdiskusjon om uigurske kulturelle rettigheter og Kinas assimilasjonspolitikk. Konferansen vil bli avholdt 16. mars og vil samle uiguriske samfunnsledere, menneskerettighetsaktivister og akademikere for å presentere og diskutere viktige temaer knyttet til det sentrale temaet, for eksempel forbudet mot uigur språket i skolene i Hotan-prefekturet og den økende begrensninger av religionsfrihet i Øst-Turkestan.

Ungdomsopplæringsseminaret starter kort tid etter konferansen og fortsetter i helgen. Dette vil markere den 14. treningsøkten organisert av WUC som vi stolt har holdt workshops hvert år siden 2007 i byer så langt som Sydney, Washington, Tokyo, Stockholm, Brussel, Berlin, Genève og Haag.

Bygger på opplæringsverkstedene som ble gjennomført av Verdens Uyghur-kongressen tidligere, vil årets opplæring fokusere på å gi Uyghur ungdomssamfunn i Norge ferdigheter, kunnskaper og kapasitet til å engasjere seg i menneskerettighetsforespørsler om uyghur-relaterte problemer på lokal og nasjonalt nivå, i sine egne lokalsamfunn og med regionale samfunnsgrupper.

Selv om opplæringen hovedsakelig vil fokusere på å gi konkrete og praktiske måter Uyghur-ungdommen kan engasjere seg i menneskerettighetsforespørsmål i sine lokalsamfunn, vil deltakerne også bli informert om rollen og komponentene i FNs og EUs menneskerettighetsmekanismer, samt den internasjonale rettens rolle mer bredt.

Treningsseminaret gir deltakerne muligheter for uyghurene til å møte og snakke med hverandre og å bygge et nettverk av likemindede personer for fremtidig fortalevirksomhet.

Tidligere seminarer har fokusert på å fremheve mange av de nåværende og vedvarende problemene. Uyghur konsekvent møter i Øst-Turkestan, slik at deltakerne kan utvikle en konteksspesifikke tilnærming til mulige løsninger. Dette treningsseminaret vil bygge på konferansen om kulturelle rettigheter og assimilering, for å fokusere på og diskutere disse to kritiske problemene ytterligere.