Gratulerer alle med Eid, samtidig med svært tung sorg i hjertet.

Asalamu Aleykum, kjære landsmenn i dag er det Eid, men denne Eid’en blir annerledes for de uigurene i Øst-Turkestan og i utlandet. Byene skal forbys samling, familiene skal mangle familiemedlemmer, gater fulle av mennesker skal være usedvanlig tomme. Kinesiske myndigheter som vanlig skal gjøre propaganda med TV sending av høy feiringen av fulle mennesker med kinesiske flag og allerede på forhånd bestemt agenda, tale. Alle de gratulasjonene skal rettes til den store «gode» kommunistiske partiet, Xi Jinping. De som er på Hajj til Mekka overvåkes av kinesiske myndigheter gjennom GPS basert verktøy.

Uansett hva uigurene i utlandet igjen skal med samlet styrke fortsette tradisjonen for å kunne bevare sin identitet, kultur. Vi skal fortsette vår kamp for frihet og rettferdighet. Alt dette skal gjøres for våre barn, den nye kommende generasjonen. Gleden av dagen skal dessverre parallelt følge med et stort sorg i hjertet i hvert familie som får ikke muligheten til å ringe hjemlandet med gratulasjonen.

Selv om det blir vanskelig dag for de mange, prøv å feire den dagen! Del de gledelige minner fra hjemlandet med deres barn, med norske venner, med alle som rundt dere. Gratulerer med Eid.

På vegne av Den norske Uighurkomiteen,

Bahtiyar Ømer, Styreleder