Dolkun Isa ble truet av familiemedlemmer til Shohret Zakir, styreleder for Xinjiang

Angående utvikling, kan den kinesiske regjeringens innsats for å stoppe arbeidet med den verdige Uyghur-kongressen nå gå ut over ord til mer direkte skremming og trusler. I den første artikkelen publisert av Global Times nevnte forfatteren spesielt plasseringen og utseendet til WUC-hovedkvarteret i München, i et tilsynelatende forsøk på å skremme personalet i WUC.

Disse bekymringene ble ytterligere forsterket av en alvorlig hendelse som skjedde 12. januar 2020 i München, Tyskland, der WUC-president Dolkun Isa ble truet av familiemedlemmer til Shohret Zakir, styreleder for Xinjiang regionale autonome region, ved en minnesmerke i München, Tyskland. Isa ble kontaktet av de to personene som krevde at Isa skulle slutte å kritisere Mr. Zakir for å ha hjulpet til å dekke opp og lette forbrytelsene mot menneskeheten som ble utført mot uigurer i Øst-Turkistan av KKP. Individene fortalte Mr. Isa at hvis han ikke slutter å snakke om Mr. Zakir, ville Jesas familiemedlemmer i Øst-Turkistan være i faresonen. Etter hvert som disse individene ble stadig mer fiendtlige, forsøkte de å angripe Mr. Isa fysisk, noe som bare ble forhindret på grunn av andre deltakers intervensjon ved minnetjenesten.

«Kina har brukt forskjellige taktikker i det siste for å prøve å skremme og true meg og WUC, ved å utgi en INTERPOL-rød varsel (som siden er opphevet), hindre WUCs arbeid i FN og med de nylige angrepene fra propagandapapirer, ”Uttalte WUC-president Dolkun Isa. “Jeg ble sjokkert over denne hendelsen, da jeg ikke forventer å bli truet i et demokratisk land. Selv om vi er usikre på personers motivasjoner, kan vi ikke helt utelukke at det kan være en del av Kinas strategi å stille stillinger for menneskerettighetsaktivister i utlandet. »

De er ikke første gang uigurske aktivister trues eller trakkasseres av de kinesiske myndigheter.

PRESS RELEASE: Chinese Government Threatens, Intimidates and Slanders WUC