BOIKOTT VINTER-OL BEIJING 2022!

Uiguriske miljøet på Gjøvik i regi av Den norske Uighurkomiteen har arrangert demonstrasjon mot brutaliteten av kinesiske myndigheter. «No Rights No Games» er parole. Demonstrasjonen ble arrangert på Gjøvik som symbolsk i Oppland som var arrangøren av olympiske vinter leker.
Siden 2016 begynte den kinesiske myndigheten å internere uigurer og andre ikke han-kinesiske folke grupper i Øst-Turkestan, i såkalte «omskoleringsleirer» som allerede er nevnt som konsentrasjonsleirer av mange forskere.

Disse konsentrasjonsleirene er ment for å «kurere virus og ekstreme tanker», står det i de offisielle dokumentene som ble lekket nå nylig.

Uigurer og andre folke grupper blir interneres uten noe rettslig grunn på ubestemt tid. Ingen får vite lokasjon.

Enkelte handlinger som å gro skjegg, bruke hijab(hodeplagg), ha slektninger i utlandet, praktisere religion, ha på seg tøy med ulv eller tyrkisk flagg og reise til utlandet kan være nok for å bli internert.

Uigurer i Norge har minst én eller flere slektninger og venner i disse konsentrasjonsleirene.

Ifølge de avslørte dokumentene og andre kilder fra dem som har vært i de leirene får man vite at tortur, umenneskelig behandling av mennesker med å tvinge dem å spise svin, utelate uten søvn, tvinge dem til å glemme sin egen identitet, kultur og religion er få av de mange tingene som foregår der inne.

Mange internerte er akademikere, offentlige tjenestemenn og vanlige uskyldige folk.

Derfor er det viktig at alle tar initiativ for å stoppe denne brutaliteten!

Olympiske lekene som står for fred må ikke arrangeres i Beijing 2022! Diktatur regimet som har agenda og ønsker totalitær kontroll, må stanses! I Meråker bibliotek var det en kinesisk idretts leder som prøvde å fjerne en kontroversiell kinesisk bok. Og det er et godt eksempel på hvordan kinesiske regime prøver å sensurere og angripe ytringsfrihet her i Norge.