En million uigurer har vært innesperret i omskoleringsleirer

Kommunist-Kina under Xi Jinpings ledelse har gjenopptatt tradisjonen fra den avdøde diktatoren Mao Tse Tung og innført politiske omskoleringsleirer. Ifølge en talskvinne for Human Rights Watch, Maya Wang, har nå så mange som rundt 800 000 uigurer vært innom omskoleringsleirene siden kampanjen begynte, skriver The Guardian.

Om lag 120 000 etniske uigurer i det okkuperte Øst Turkestan holdes i dag i slike leirer bare i byregionen Kashgar, skriver Radio Free Asia, som har sine opplysninger fra en sikkerhetsoffiser med kunnskap om interneringssystemet. Maya Wang sier til The Guardian at tallet for Kashgar er troverdig, selv om det selvsagt er vanskelig å fastslå med nøyaktighet.

I en annen by, Hotan, er leirene så overbelastet at myndighetene blitt tvunget til å flytte hundrevis av uiguriske-innsatte om gangen til alternative fasiliteter, ifølge en lokal tjenestemann

Siden april 2017 er uigurer anklaget for å ha «ekstremistiske» og «politisk feil» fengslet eller arrestert i gjenopplæringsleirer i hele Øst Turkestan (den kinesiske provinsen Xinjiang). Arrestasjoner av uigurer økte etter den 19. kommunistpartikongressen i Beijing i oktober, og regionens gjenopplæringsleirer er blitt oversvømt av fanger, som er tvunget til å tåle trange og vanskelige forhold i fasilitetene, skriver Radio Free Asia.

Legg igjen en kommentar