Foredrag til Dr. Erkin Ekrem

I dag holdt Dr. Erkin Ekrem foredrag i regi av Den norske Uighurkomiteen. Foredraget ble delt i to hoveddeler med spørsmål og svar.

Forstår vi de viktige begrepene? Hva er de viktige målene som vi har, og må fokusere på? Det finnes ulike bølger, og ulike tanker, men hvilken av dem er den riktige veien?

Det ble vist historiske eksempler om hvordan Chagatai skriften døde som følge av politiske spill av de store maktene i denne regionen. Dermed ble regionen delt inn inmange små deler for å dele opp de ulike nasjonene.

Hvorfor er det viktig å beskytte oss og føre arbeidet gjennom internasjonale lov? Derfor er FN en forum platform.

En av de viktige tingene å huske på er at et diktator regimet har autoritar bestemmelse for å starte en krig, mens et demokratisk land må gå gjennom en rekke instanser før det kan komme inn i krig. Derfor for å bevare freden i verden man må gå gjennom en demokratisk bevegelse.

Til slutt tok Dr. Erkin Ekrem spørsmål og svar seksjonen som er en av de mest etterspurte av alle. Det kom både svært kritiske og vanskelige spørsmål som Dr. Erkin Ekrem svarte på med godt analyserte svar om dagens sosiale og politiske situasjonen.

Vi, Den norske Uighurkomiteen, på vegne av alle uigurer takker for at han kunne besøke oss her i Norge selv om han har hatt svært hektisk arbeid.