Dr. Erkin Ekrem er på besøk til Norge

Dr. Erkin Ekrem en uigurisk akademiker som har jobbet lenge for å utarbeide en strategi til uigurene i den nåværenede politiske utviklingen i verden. Han er på besøk i Norge med sitt verdifull foredrag som skal holdes den 02.09.2018.

I løpet av hans opphold skal han møte med en rekke menneskerettighetes aktivister, besøke Stortinget og ha workshop med medlemmer av Den norske Uighurkomiteen. Oslo tur og besøk av andre historiske steder skal også være i agendaen hans.

I dag fikk medlemer av Den norske Uighurkomiteen og Dr. Erkin Ekrem møte KrF parti representanten Emil Erstad på Stortinget, og ikke minst fikk en omvisningen av Stortinget. Den norske historien har vist at Norge hadde en veldig aktiv utviklig av demokratiet siden 1814. Stemmerett til kvinner og Castbergske barnelover i 1915 er noen få viktige reformer i Norges politikk som kan nevnes. Det er mye lærdom i den norske historien.

Den norske Komiteen setter alltid fokus på den unge generasjonen som skal overta de fleste som vi jobber og kjemper for. En av dem som besøkte Stortinget var Umaj Gapparova, en ung uigurisk jente som er svært interessert i politisk aktivitet. Vi håper flere som Umaj skal engasjere seg i kommitteens sitt frivillige arbeid.

Vi håper de fleste skal ha anledningen til å delta i konferansen. Dessverre er konferansen kun på uigurisk denne gangen.