Mer enn 400 km til demonstrasjonen.

Det var mange eksempler som vi ville skrive om, men vi tar noe som kan være generaliserende for alle. Den 15.03.2018 kvinnelige frivillige aktivister gikk i demonstrasjon mot kinesisk brutal press på uigurene i den okkuperte Øst-Turkestan. Alle uigurene en gang til forente seg å vise sin avsky til kinesisk regimet.

Tidlig morgenen 7:00 den «Uigurske Islamsk Kultursenteret» var klar for å gjeste uigurene som kom fra ulike steder i Norge før arrangementet begynte. Det var svært fint å ha varmt sted å vente på demonstrasjonen med en kopp varm te. Det er kjent at uigurer er spredt rundt i lille Norge, så noen reiste flere hundre km for å delta i demonstrasjonen. Det var ei dame med spedbarn som kom fra en lang distanse for å demonstrere i Oslo. Den solidariteten og styrken som hun hadde i seg har rørt mange.

Unge jenter og unge gutter var tilstedet og de var her for å kreve sine rettigheter å få kunne møtes med sine slektninger i hjemlandet. Det er svært trist at nye generasjonen i Norge får ikke muligheten å treffe sine besteforeldre eller besøke dem. Det er kjent at kinesisk ambassade i de fleste tilfeller innvilger ikke visum til norske-uigurer, kun for at de eller deres foreldre er flyktninger.