Møte med Rafto

Dolkun Isa presidenten til World Uyghur Congress og Bahtiyar Ømer styreleder for Den norske Uighurkomiteen har vært  på offisielt møte med Rafto Faoundation i Bergen. Rafto alltid har vært en viktig organisasjoner som fremmer menneskerettighetere. Vi vil minne at Rabiye Kadder, uigursk spirutuell leder til uigurske folket fikk den viktige prisen i 2004.

Jøstein Kobbeltvedt og Ingrid B. Rosland sammen med andre medlemmer av rafto har møt Dolkun Isa, Bahtiyar Ømer og andre aktivister i Rafto Sentret. Det ble gitt detaljert info om siste utviklingen av uigerens situasjon.

…Shocking stories of human rights violations in #Xinjiang More than one million #Uyghur in «re-education» camps. The world, and @NorwayMFA, must react!

– Jostein Kobbeltvedt Rafto

Den norske Uighurkomiteen sammen med Rafto skal fortsette samarbeid og vi håper at samarbeidet skal forsterkes med felles prosjekter og kampanjer. Det er veldig viktig å styrke felles arbeid sammen med ulike menneskerettigheter organisasjoner for å kunne være effektive i vårt kamp mot urettferdighet.