Tal med én stemme, ta et samlet steg framover

Uiguriske kvinner i hele verden med likt budskap, “Tal med én stemme, ta et samlet steg framover” [1] skal holde demonstrasjon den 15. Mars 2018. Demonstrasjonen arrangeres av uiguriske kvinner på frivillig basis i samarbeid med Den norske Uighurkomiteen, og vil finne sted torsdag 15 Mars kl. 11:00 ved Stortinget (Eidsvolls plass).

Demonstrasjonen rettes mot den kinesiske undertrykkelsen av uigurene i den okkuperte Øst-Turkistan. Arrangementet er en fredelig markering for å uttrykke avsky overfor Kinas brutale behandlinger av uiguriske folket, blant annet assimilasjonspolitikk, pågripelse av intellektuelle, morsmåls forbudt, sending av uigurer og særlig de som har familiemedlemmer i utlandet til omskoleringsleir. [2] Samtidig, vil vi belyse problematikken rundt kinesisk myndighetens utpressing av uigurene i utlandet for å utlevere private informasjon.

Demonstrasjonen begynner kl. 11:00 utenfor Stortinget, Karl Johans gate 22, 0026 Oslo på Eidsvolls plassen. Det skal leses appeal. Denne gangen skal vi rette oss til Stortinget og Regjeringen om å ta opp alvorlige situasjoner som brudd på menneskerettigheter, ytringsfrihet, religionsfrihet i Øst-Turkestan, samt overvåking av uigurene i Norge. Som norske borgere, vil vi be om umiddelbart stansing av kinesiske myndighetens press på norske-uigurene gjennom ulike medium og trussel av deres familiemedlemmer i Øst-Turkestan.

Deretter skal demonstrasjonstoget gå fra Stortinget til Nobel Fredssenter.
Vi inviterer deg til å delta i demonstrasjonen i solidaritet med fred, frihet og uigurene Vennligst spre denne invitasjonen med venner og bekjente. Tips media for å belyse den alvorlige situasjonen i okkuperte Øst-Turkestan. Vi trenger all mulig hjelp. Vi sees!

Legg igjen en kommentar