Uiguriske studenter tvinges til å propagandere for kommunistpartiet

De kinesiske myndighetene tvinger studenter ved universiteter i andre regioner enn Xinjiang, det okkuperte Øst Turkestan der uigurene utgjør en hovedsakelig muslimsk urbefolkning, til å reise tilbake til sine hjem i Xinjiang (Øst Turkestan) under deres sommerferie for å delta i propagandaturer for det kinesiske kommunistpartiet, melder Radio Free Asia.

I en uttalelse datert 6. juli og utgitt ved Universitetet for informasjonsteknologi i Sichuan-provinsens hovedstad Chengdu, offentliggjorde utdanningsdepartementets etniske utdanningsavdeling en beslutning om å «organisere studentene fra Xinjiang som kommer tilbake til sine hjembyer til å snakke ut.”

Direktivet, som hevder å gjelde for studenter av «alle etnisiteter» fastslår at de er forpliktet til å «motstå den ødeleggende infiltreringen av de tre onder, «terrorisme, separatisme og religiøs ekstremisme i skolene» og «effektivt hindre nedlastning og formidling av terrormaterialer, og forbedre studenters juridiske bevissthet og opprettholdelse av loven. «

«Alle Xinjiang-studenter er pålagt å delta (inkludert alle etniske grupper), og de vil forkynne for publikum, og publisitetsaktivitetene vil dekke alle studenter», legges det til i direktivet. Alle universitetene har fått ordre om å sørge for at elevene fra regionen tar del i initiativet.

Studentens taler skal fremme «nasjonal enhet, nasjonal gjensidig tillit og anti-ekstremisme, og fordelene av partiets ulike politikker» til massene, sier det.

Selv om kunngjøringen ikke krever at elevene kommer tilbake til Xinjiang, vil de ikke få lov til å melde seg på universitetet for høstsemesteret med mindre de får verifisering fra lokale myndigheter at de deltok i propagandakampanjen i regionen.