Flere blir fengslet av kommunistene under Ramadan

Den kommunist-kinesiske okkupasjonsmakten i Øst Turkestan bruker politiske omskoleringsleirer for å assimilere den hovedsakelig muslimske urbefolkningen, uigurene. Og arrestasjonene av ikke-kriminelle uigurer har økt under fastemåneden Ramadan som startet 17.mai, skriver International Business Time.

«De fortsetter å sette folk i konsentrasjonsleirene, mens svært få mennesker kan komme ut,» sier Dolkun Isa, lederen for eksilorganisasjonen World Uyghur Congress, til VOA. «Ingen vet under hvilke betingelser de holder folk. Ingen føler seg trygge,» legger han til.

Som en del av angrepene på uigurene forbyr regjeringen at muslimer følger religiøs praksis. Faktisk er regjeringens ansatte forbudt å faste og til og med besøke moskeer under Ramadan, og myndighetene er kjent for å organisere konkurranser om alkohol og svinekonsum. Hvis noen på jobb forsøker å faste i hemmelighet vil de gi ham mat og vann under lunsjen,» forteller Isa.

Kina har ofte møtt kritikk for slike restriksjoner, og USA har også anklaget kommunistregjeringen i Beijing for å være overdrevet undertrykkende mot uigurene, tibetanske buddhister og kristne, skriver International Business Time. Sam Brownback, den amerikanske utsendingen for internasjonal religionsfrihet, sier at rehabiliteringsleirene er «veldig plagsomme». «Det var et konsept du trodde var borte for tiår siden, men det blir opplevd i økende grad,» legger han til.

De to uigurene Omir Bekali og Kayrat Samarkand sier til Washington Post at de ble tvunget til å drikke alkohol og spise svinekjøtt, noe som er forbudt i islam. Fangerne blir ofte tvunget til å kritisere deres tro, religion og til og med deres kjære. Og som om det ikke var nok, ble fangene bedt om å lære den kommunistiske propagandaen og be for leder Xi Jinpings lange liv.

«De som ikke overholdt reglene, nektet å være på jobb, engasjert i kamp eller var forsinket for studier ble plassert i håndjern og fotlenker i opptil 12 timer,» forteller Samarkand til Washington Post.  Samarkand daglig.

Flere uigurer har omkommet i leirene på grunn av de grusomme forholdene der. Den uiguriske islam læreren Muhammad Salih Hajim døde i en av leirene i desember. Hajim hadde blant annet oversatt Koranen fra arabisk til uigurenes språk. Ifølge eksilorganisasjonen World Uyghur Congress ble han sannsynligvis utsatt for tortur og dårlig behandling under oppholdet i leiren. Radio Free Asia skrev nylig om en eldre uiguriske kvinne som døde av helsemessige komplikasjoner etter å ha blitt fengslet.

I mars skrev Radio Free Asia om en ung tenåringsgutt som døde i en av leirene. Den unge gutten ble arrestert fordi han hadde reist til utlandet, og plassert i en omskoleringsleir i byen Kashgar, skrev Radio Free Asia. Politiet leverte liket til den 17 år gamle Yaqupjan Naman til hans familie etter at han døde, fortellere en kilde til Radio Frees Asia