Kina: Det digitale diktaturet

I 2018 hadde Kina estimert 200 millioner overvåkningskameraer med planer for 626 millioner overvåkningskameraer innen 2020. For øyeblikket er Kina i ferd med å oppfylle hva Stalin, Hitler og Mao bare kunne drømme om: Den feilfri totalitære staten, drevet av digital teknologi, der individet ikke har noen steder å flykte fra den kommunistiske statens allestedsværende øyne.

I Kina har sensur, nå stort sett automatisert, nådd «enestående nivåer av nøyaktighet, hjulpet av maskinlæring og stemme- og bildegjenkjenning.», skrev telegrambyrået Reuters nylig.

Kinas mål er tilsynelatende en «Integrated Joint Operations Platform» som vil integrere og koordinere data fra overvåkningskameraer med ansiktsgjenkjenningsteknologi, ID-kort tall, biometriske data, nummerplater og informasjon om kjøretøyets eierskap, helse, familieplanlegging, banktjenester og juridiske opplysninger, uvanlig aktivitet og alle andre relevante data som kan samles om borgere, for eksempel religiøs praksis, reiser i utlandet, og så videre, skriver den amerikanske tenketanken Gatestone Institute, med uttaler fra tjenestemenn som bakgrunn.

Internettet i Kina er under kontroll av Det kinesiske kommunistpartiet, gjennom Cyberspace Administration of China (CAC), som praktiserer steng sensur. Fra mai 2017 krevdes det at alle Internett-plattformer som produserer eller distribuerer nyheter skal forvaltes av partiansatte redaksjonelle ansatte, som er blitt godkjent av nasjonale eller lokale myndigheters Internett- og informasjonskontorer.

«Freedom on the Net 2018,»-rapporten fra organisasjonen Freedom House vurderes frihet på internett i 65 land. Kina plasseres sist. I sin 2019 verdensomspennende indeks for pressefrihet, rangerte Journalister uten grenser Kina som nummer 177 av 180 land, overgått kun av Eritrea, Nord-Korea og Turkmenistan.

https://www.gatestoneinstitute.org/14365/china-totalitarian-technology