Uigurisk menneskerettighetsadvokat kommer til Oslo Freedom Forum

 The Human Rights Foundation (HRF) arrangerer det 11. årlige Oslo Freedom Forum i Oslo 27. til 29. mai. Den årlige menneskerettighetskonferansen samler noen av verdens ledende menneskerettighetsaktivister, akademikere, eksperter på menneskerettigheter, journalister og verdensledere som står for frihet i kampen mot noen av verdens mest undertrykkende regimer, skriver Bodøposten.

Blant de som har bekreftet at de kommer til Oslo for å delta i arrangement i slutten av mai er aktivist og advokat for uigurenes rettigheter Nury Turkel. Nury Turkel er en forkjemper for uigurenes rettigheter i deres okkuperte hjemland Øst Turkestan, (i dag den kinesiske provinsen Xinjiang). Han jobber som advokat i Washington.

Nury Turkel ble født i Øst Turkestan, men flyttet til USA i 1995. Han har tidligere vært presidenten for Uyghur American Association og fungerer for tiden som styreleder for Uyghur Human Rights Project (UHRP), som er et Washington-baserte menneskerettighetsprosjekt for uigurisk-menneskerettighetsforskning og dokumentasjon.

Nury Turkel ble født i 1970 i Kashgar. Han harfullførte sin grunnskole i sitt hjemland. I 1991 startet han studier ved Northwest A & F University som ligger i Shaanxi-provinsen i Kina. I 1994 mottok Turkel sin bachelorgrad og dro til USA for å ta høyere utdanning.